Kulturministern till DH

Fredagen den 26 november besöker Kultur- och idrottsminister Lena Adelsohn Liljeroth datorfestivalen DreamHack på Elmia i Jönköping. Festivalen firar 10 år i Jönköping och räknar med att slå rekord när det gällerbiljettförsäljning och därmed Guinnessrekordet som världens största LAN.

På DreamHack kommer Kulturministern att bjudas på en guidad tur genom det virtuella och fysiska landskapet, mingla med DreamHacks besökare och även hålla ett kort anförande från stora scenen.

“Det är glädjande att Kulturministern väljer att besöka oss! Festivalen DreamHack är den största arenan i Sverige för den unga nya sporten, e-sport, och en viktig plattform för ung digital kultur. Datorspelen tar
större och viktigare plats, men det är en ung kultur som inte har samma anor och stödstrukturer som tex litteratur, opera och film.” säger Ola Stafhammar på DreamHack.

I Sverige spelar 100 000 ungdomar e-sportspelet Counter-Strike 1.6. Några av de största tävlingarna i världen inom e-sport sker under festivalen och lockar deltagare från ett 40-tal länder och en online tv publik från hela världen. Tillsammans med bla SVT play sänds matcherna live över internet.

Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix

 • http://www.facebook.com/people/Per-Hultman/568023562 Per Hultman

  Läste att Dreamhack inte räknades som en festival på samma sätt som musik festivaler och var tvungen att betala extra, bara för att spelarna tycker detta är kultur tycker tydligen inte alla det, kulturministern borde lyssna på oss som står på spelarnas sida.

  • http://www.facebook.com/profile.php?id=534154120 Tobias Holmén

   Precis, det var ju når muck med att skatten skulle höjas från 25% om jag inte minns fel. Hoppas det inte vart nåt av med det. Men bara kul att hon kommer!

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=100001106084103 Carl-Wilhelm Borg

  Ett litet steg för en kulturminister; ett stort steg för utvecklingen!

 • http://www.facebook.com/people/Erik-Blom/1539373637 Erik Blom

  Synd bara att det är snöstorm just nu. Jag tror det blir svårt att slå rekordet eftersom många kommer strunta i att åka dit på grund utav vädret.

  • http://www.facebook.com/people/Per-Hultman/568023562 Per Hultman

   Lite snö har aldrig stoppat DH deltagarna! de första har ju köat nu under natten när det varit som värst xD men visst..slå rekord kanske blir svårt..dock mest pga att de knappt har utrymme eller kapacitet att ta in mer folk med datorer : /

  • http://www.facebook.com/profile.php?id=534154120 Tobias Holmén

   Satsar min ena pungkula på att man inte skippar dh för lite snö och man pungat 850 kr.

Support & Booking questions:

bokning@dreamhack.se

Legal

Copyright © 2015 DreamHack AB
Graphics by Mulleboy
Code by Stamp

Web questions

editor [at] dreamhack.se