Dreamhack news

News > DHW11 > E-sport SM kommer till Malmö

E-sport SM kommer till Malmö den 16-17 mars då Joystick 4.0 arrangeras i Malmö Konserthus. Tävlingarna i Malmö kommer att innehålla samtliga fem SM-spel och innan det ska avgöras på LAN arrangeras onlinekval i Counter-Strike 1.6, Heroes Of Newerth & StarCraft II.

I Malmö kommer E-sport SM att arrangera tävlingar i samtliga officiella SM-spel för säsongen 2011/2012. Inför tävlingarna kommer det även att arrangeras onlinekvalifikationer i spelen StarCraft II, Counter-Strike 1.6 och Heroes Of Newerth, anmälan till dessa samt tävlingarna i FIFA12, Super Street Fighter IV Arcade Edition öppnar inom de närmaste veckorna.

Joystick 4.0 är Malmö Symfoniorkesters fjärde symfoniska resa in i dataspelens förtrollade värld. Det blir världspremiär för ASSASSINS CREED- Revelations Live in Concert samt musik från bland annat Final Fantasy, Uncharted, Sonic the Hedgehog och mycket mer! Spel och filmjournalisten Orvar Säfström som 2011 fick utmärkelsen årets spelare av Sverok är konferencier och Charles Hazlewood är dirigent. Biljettpriset till konserten Joystick 4.0 kostar 330:- per person medans samtliga kringaktiviteter och att delta i tävlingarna på EsportSM är helt gratis.

- SM-tävlingen i Malmö kommer vara en av vårens större kvalificeringar till SM-finalen senare i sommar. I samband med Joystick 4.0 lockar vi inte bara etablerade esportspelare men når också ut till den breda skara gamers som finns i Malmö-regionen, säger Fredrik Nyström, pressansvarig på DreamHack.

Malmö Konserthus ligger centralt, mitt i Malmö, med flera lokala och regionala busslinjer samt direktbussen till Sturups flygplats strax intill huset. Dessutom är det gångavstånd till bl a centralstationen, gågatan och stora köpcentrum som Triangeln och Hansacompagniet..

Precis som tidigare kommer de bästa matcherna från EsportSM att livesändas, perfekt om du inte kan vara på plats och se matcherna och spelarna live på Malmö Konserthus.
- Tusentals gamers har deltagit i EsportSM och tiotusentals gamers runtom i Sverige har följt sändnignarna. Allt tidigare livesändningar kan man se i repris på www.esportsm.se., säger Fredrik Nyström, pressansvarig på DreamHack.

Länkar:
Joystick 4.0
Malmö Konserthus
Malmö SymfoniOrkester på Facebook

  • vincent westerberg

    Akta er dom pangar hårt i malmö och då menar jag irl!

  • http://www.facebook.com/patrikur Patrik Waitforit Urosevic

    Hur kommer det sig att det blir tävling i HoN och inte i LoL? 

Sitemap & Miscelleanous